Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika

Dit is echt een heerlijk zoete aardappel recept voor ouders en kinderen, geniet van deze zoete aardappeltotilla’s met je gezin.


Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika1

350 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd


Heerlijk eten met de recepten van
zoete-aardappel.eu, smakelijk!

Ingrediënten

zoete-aardappeltortilla’s


En nu aan de slag!


Stap nummer 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.


En de tweede stap
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen. Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.


Hier is nummer 3 alweer
Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.


We zijn er bijna
Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm. Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover. Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.


En alweer de laatste stap
Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Naast dit heerlijke recept van zoete aardappels, zijn de volgende recepten misschien ook wel iets voor jou. Ze zijn zeker het proberen waard! Denk bijvoorbeeld aan Chipolata met geroosterde zoete-aardappelruiten & maissaladeel of Boerenkoolstamppot met sticky speklapjepaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika of Kip ‘tikka massala’ met ovengroente en yoghurtdip. Stuk voor stuk zijn zij heerlijke zoete aardappel gerechten. Als u iets anders wilt zijn de gerechten op bloemkookkoken.eu ook een echte aanrader, denk aan het heerlijke gerecht Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade.

One thought to “Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika”

Reacties zijn gesloten.