Krokante schnitzel met zoete aardappelgratin en broccoli

Zoete aardappel met een heerlijke schnitzel en broccoli is een heerlijk gerecht voor het gehele gezin. Je doet er niet alleen de volwassene een plezier mee, maar ook de kinderen. Eet smakelijk!


Krokante schnitzel met zoete-aardappelgratin en broccoli

855 kcal
35 min. bereidenHeerlijk eten met de recepten van
zoete-aardappel.eu, smakelijk!
Ingrediënten

Krokante schnitzel met zoete-aardappelgratin en broccoli2

En nu aan de slag!


Stap nummer 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Was de salade-ui en snijd in dunne ringetjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.


En nummertje 2
Breng een pan met de kookzuivel aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook 3 min. op laag vuur. Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal en schep de knoflook en salade-ui erdoor. Bestrooi met de kaas, peper en eventueel zout. Zet onder in de oven en bak ca 30. min.


En hier is 3 alweer
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.


We zijn er bijna
Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Bak in elke koekenpan 2 schnitzels op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege en voeg aan elke pan nog 1 el olie toe.


En alweer de laatste stap
Was ondertussen de broccoli. Verdeel in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg als het water kookt de broccoli toe en kook 4 min. Giet af. Verdeel de zoete-aardappelgratin, broccoli en schnitzels over de borden en garneer de broccoli met het amandelschaafsel.
Naast dit heerlijke recept van zoete aardappels, zijn de volgende recepten misschien ook wel iets voor jou. Ze zijn zeker het proberen waard! Denk bijvoorbeeld aan Mexicaanse taco’s met vis en zoete aardappel of Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika of Kip ‘tikka massala’ met ovengroente en yoghurtdip. Stuk voor stuk zijn zij heerlijke zoete aardappel gerechten. Als u iets anders wilt zijn de gerechten op bloemkookkoken.eu ook een echte aanrader, denk aan het heerlijke gerecht Bloemkoolrijst met roergebakken biefstuk & aspergebroccoli.

One thought to “Krokante schnitzel met zoete aardappelgratin en broccoli”

Reacties zijn gesloten.